12. sz. Babaház Bölcsőde

Bölcsődénk bemutatása

A bölcsőde 1975-ben épült pavilon rendszerű épület, szomszédságában egy óvoda és egy általános iskola működik. Az épületet parkosított kert veszi körül, a játszóudvarokon új, modern kültéri gyermekjátékok kerültek beépítésre. A gerenda, a mászó gúla, a csúszdák, bújócskák használata mind biztosítják a mozgásigény kielégítését és az egyensúlyérzék fejlődését. Kedvezőtlen időjárás esetén a bölcsőde tornaszobája áll a gyermekek rendelkezésére.

A könnyen megközelíthető intézményben 4 felújított egységben, 8 tágas gyermekcsoportban fogadjuk a gyermekeket. A tágas, világos szobák biztosítják a nyugodt, elmélyült játéktevékenységet. A hangulatos, puha kárpitozású bútorok, szőnyegek, párnák, textil játékok pihentető, nyugtató hatásúak.

Bölcsődénkben nagy hangsúlyt fektetünk a mozgás fejlődésének biztosítására, az ének – zenei nevelésre, a hagyományőrzésre és az egészséges életmódra nevelésre.

A bölcsődének modern, saját főzőkonyhája van, így az ételek mindig frissen kerülnek az asztalra.

Az életkori és egyéni sajátosságok figyelembevételével, olyan színvonalú ellátásban részesítjük a gyermekeket, amely biztosítja harmonikus, testi és értelmi fejlődésüket.

Intézményünkben magas színvonalú szakmai munkával biztosítjuk a gyermekek számára a kiegyensúlyozott, vidám és élmény gazdag mindennapokat.

Célunk, hogy a szülők nyugodtan, kételyek nélkül térjenek vissza a munka világába. A gyermekkel, szülővel, családdal olyan bizalmi kapcsolat kiépítése, mely maximálisan a gyermek fejlődését szolgálja.

A gyermekek intézményünkben jól érzik magukat, megízlelhetik az önfeledt játék örömeit, amely fejleszti kreativitásukat, fantáziájukat.

A bölcsődei nevelés-gondozás megalapozza, hogy a gyerekek a világra nyitott, érdeklődő, aktív, tevékeny emberekké váljanak.