14. sz. Bóbita Bölcsőde

Bölcsődénk bemutatása

A 14 sz. Bóbita Bölcsőde Nyíregyházán, a Jósa városi lakótelep ölelésében helyezkedik el. A bölcsőde 1978-ban 80 férőhellyel került átadásra, jelenleg is 80 engedélyezett férőhellyel működik. 3 pavilonban 6 csoport került kialakításra: 4×14 fő és 2×12 fő megoszlásban. 2013. decembertől 3 játszóudvar szolgálja a szabad levegőn történő játék biztosítását. Az udvaron rögzített és mobil játékok találhatóak. Valamennyi rögzített játék fából készült. Minden pavilonhoz tartozik egy terasz, ahol a gyerekek rossz idő esetén is kint tudnak lenni a friss levegőn.

2019. -ben az épületet teljesen felújították. Megújultak a csoportszobák, a hozzá tartozó fürdőszobák, átadók, kocsi tárolók. Minden beépített bútorunk megújult.  A konyha rész teljes burkolat cseréje történt meg és új berendezési tárgyakat kaptunk.  Felújították a teraszokat és az udvarrészeken pancsolókat alakítottak ki.

 Visszaállítják a 4. gondozási egységet, melyben 2017-ig a Gyermekjóléti Szolgálat Tas utcai telephelye volt. Előre láthatólag 2021- januárjától 4 pavilonban fog működni a bölcsődei szolgáltatás 102 férőhellyel.

Az épület ideális környezetet nyújt, a 0-3 éves korú gyermekek gondozásához és neveléséhez, egységet alkotva az Eszterlánc Északi Óvodával.

Azt valljuk, hogy csak nyugodt, derűs, szeretetteljes, légkörben felnövő gyermekekből válnak boldog, kiegyensúlyozott, a világra nyitott, érdeklődő, önállóan gondolkodni tudó emberek.
A kisgyermek életében az első három év, az első közösség meghatározó, jelentős szerepe van a gyermek későbbi személyiségfejlődésében. A kisgyermek ebben az életszakaszában a legsérülékenyebb testileg, lelkileg egyaránt, erősen függ a felnőttektől, ezért a kisgyermeknevelő személyisége meghatározó. Fontosnak tartjuk a biztonságot nyújtó környezetet, melyben a legteljesebb odafigyeléssel óvjuk és vigyázzuk a ránk bízott gyermekeket.