8. sz. Nefelejcs Bölcsőde

Bölcsődénk bemutatása

A 8. sz. Nefelejcs Bölcsőde a belvárosban, még is csendes környezetben található. Kertes házak és négyemeletes társas lakások által körülvéve helyezkedik el. Tömegközlekedési eszközzel (autóbusz) minden irányból jól megközelíthető.

A bölcsőde 1966. Május 15-én 60 férőhellyel nyitotta meg kapuját. A születések számának növekedése indokolttá tette a bölcsőde férőhelyszámának folyamatos növelését, ezáltal az intézmény bővítését. Jelenleg 6120 m2 területen 5 gondozási egységben, 10 csoportszobában biztosított a gyermekek ellátása. Minden gondozási egységhez külön játszóudvar tartozik. Az udvarok füvesek, fáktól árnyasak, árnyékolt homokozóval vannak felszerelve. Kora tavasztól késő őszig (megfelelő időjárás esetén, télen is) itt biztosított a gyermekek napi levegőztetése. A tölgy, platán és hársfák nem csak árnyékot nyújtanak a gyermekek számára a nyári melegben, de leveleik és terméseik nagy szerepet játszanak a gyermekek mindennapi komplex tevékenységeiben. Beépülnek a környezeti neveléshez kapcsolódó tevékenységekbe, alapanyagot biztosítanak a gyermekek vizuális tevékenységeihez.

Nagy hangsúly fektetünk a gyermekek egészségmegőrzésére. 2013 óta hetente egyszer minden gyermeknek lehetősége van a „parajdi” só jótékony hatását élvezni a bölcsőde saját sószobájában. Hogy a gyermekek mozgásigényét télen is ki tudjuk elégíteni, 2015-ben tornaszobát alakítottunk ki a gyermekek számára. A helyiség aljzata ütéscsillapító gumitégla, falát színes falfestés díszíti, felszerelése a nagymozgás kielégítésére és fejlesztésére szolgáló mobil játékok.

Célunk, hogy a ránk bízott gyermekek számára biztonságot nyújtó gyermekbarát környezetben, pozitív érzelmi állapotot kiváltva a legújabb szakmai módszereket figyelembe véve biztosítsunk szeretetteljes, kiegyensúlyozott, vidám bölcsődei életet.

Igyekszünk olyan légkört teremteni, ahol a gyermekek megízlelhetik az önfeledt, aktív játék örömét és a világra nyitott, érdeklődő, önállóan gondolkodni képes emberekké váljanak.