16. sz. Aprajafalva Bölcsőde

Bölcsődénk bemutatása

 A bölcsődénk, mint a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény önálló szakmai egységeként, Nyíregyháza, Fazekas János tér 13 szám alatti telephelyén működik. 1985 őszén nyitotta meg kapuit 80 férőhellyel – egy új, még épülő városrészen – az Örökösföld lakótelepen. A szomszédságában általános iskola és óvoda található. Gépkocsival és autóbusszal egyaránt jól megközelíthető.

  Jelenleg 106 férőhellyel, 4 gondozási egységben 8 csoportszobával rendelkezik. 12-14 fős gyermekcsoportokban két kisgyermeknevelő látja el a nevelő-gondozó munkát. Hivatásuk igen komoly felkészültséget kíván meg, mert a legérzékenyebb, legtöbb törődést, figyelmet, szeretetet igénylő korosztályt nevelik. Munkájukat segítik a bölcsődei dajkák, akik a tiszta, higiénikus környezetet is biztosítják.

   Kiemelt hangsúlyt fektetünk a családokkal való szoros együttműködésre, a szakszerű gondozásra és szeretetteljes bánásmódra.

  Az intézmény egyedi és részben típusterv alapján készült panel épület. 4541 négyzetméteren terül el, ebből beépített terület 1240, parkosítva 2480 négyzetméter (821 nm. járda és burkolattal ellátott terület). Az épület négy sarkán helyezkednek el a gondozási egységek, középen van a gazdasági rész. A gyermekek napi levegőzése megoldott, hiszen az udvaron minden csoportnak beépített és mobil játékokkal ellátott külön kis élettere van, ahol mozgásigényüket biztonságosan kielégíthetik és az árnyat adó fák védenek a tűző nap melege ellen.

  A bölcsőde saját főzőkonyhával rendelkezik, ahol a változatos, egészséges ételek elkészítését szakképzett élelmezésvezető felügyeli, és diás szakács végzi. Ennél fogva az általános mellett, speciális étrendet is tudunk biztosítani.

  2015-ben sószobát alakítottunk ki, melyet a téli hónapokban szívesen és rendszeresen használnak a kisgyermekek.

 2016 őszétől meginduló felújítási munkálatoknak köszönhetően, az elmúlt néhány évben az intézmény udvara és játékkészlete is megújult, az épülete pedig kívül-belül megszépült. Energetikai korszerűsítése mellett akadálymentessé vált.

Szeretettel várjuk a bölcsődénk iránt érdeklődő szülőket.